Cougar AirBlader Tournament – космічна та надлегка. Огляд | EDG Group

Ідеальна геймерська миша – яка вона? Маневрова, з чітким відгуком, зручна і, звичайно, легка. Як знизити вагу маніпулятора до рекордних значень і не зіпсувати його функціональність? Cougar AirBlader Tournament відповість на це питання!

AirBlader Tournament – це удосконалена версія торічної Cougar AIRBLADER. Молодша модель отримала незначні корективи дизайну: на корпусі з’явилась трохи виразніша текстура, велика кнопка DPI перетворилась на декоративну платформу – сама ж кнопка перемістилась на дно миші. Обплетення кабелю набуло корпоративного помаранчевого кольору.

Новинка отримала до комплекту дві гумові гріпси – накладки, які ви за бажанням можете наклеїти по обидва боки миші – це значно покращить чіпкість та контроль пристрою у руці. Варто відзначити, що Tournament, на відміну від попередниці, працює вже на новому програмному забезпеченні – Cougar PIX.

Також AirBlader Tournament доступна одразу у двох колірних варіаціях – чорному та стильному білому. Погляньте на цього малюка – наче крихітний космічний корабель просто у вас на столі.

Головним апгрейдом AirBlader Tournament є саме її начиння. Тут оновлено сенсор – PixArt PMW3399. Він дарує миші феноменальні показники продуктивності.

За допомогою кнопки за замовчуванням можна перемкнути 5 рівнів DPI. Більш гнучке налаштування цих рівнів доступне в новому програмному забезпеченні Cougar PIX.

Це такий собі новітній командний центр для пристроїв Cougar. AirBlader Tournament є однією з перших моделей, що підтримує Cougar PIX. Програмне забезпечення дозволяє перепризначати функції клавіш, писати макроси, створювати команди, профілі й прив’язувати їх до конкретних ігор та робити інші подібні речі, що допоможуть індивідуалізувати мишу під ваші потреби. Власної пам’яті миша не має, тож, аби перенести ваші особисті налаштування з одного комп’ютера на інший, варто скористатися функцією імпорту профілю. Створюєте профіль, виконуєте експорт, переносите файл на флеш-носій, а з нього на інший ПК. Далі відкриваєте Cougar PIX вже на іншому ПК та імпортуєте ваш профіль з флеш-носія. Загалом інтерфейс програмного забезпечення досить простий в освоєнні та інтуїтивно зрозумілий.

Cougar AirBlader Tournament важить усього 62 грами, що робить її мало не рекордсменкою цінового сегмента.

Якщо придивитись до пристрою трохи уважніше, то можна помітити, завдяки чому було досягнуто таких неймовірних результатів. В половині миші – а саме в області спинки нічого немає – просто пустий простір. Це дарує девайсу додаткову родзинку з погляду дизайну.

Поверхня миші – це матовий пластик, дуже приємний на дотик. На дні миші розташовані широкі тефлонові ніжки – їх тут досить багато – так, аби охоплювати максимальну площу. Це позитивно впливає на контроль курсора в іграх, оскільки зменшує коефіцієнт тертя з поверхнею, завдяки чому рухи стають дуже плавними.

Дві головні клавіші миші мають досить низький та глухий клік. Ресурс перемикачів – феноменальні 80 мільйонів натискань. Бічні клавіші натискаються чітко, можливе натискання слайдом знизу. Передня бічна клавіша посаджена дещо глибше за задню. Відчувається чітке спрацювання кожної клавіші. Люфти та торохтіння відсутні. Це зумовлено використанням інноваційної технології пружинного підсилення – Bounce On.

Найцікавішим трюком AirBlader Tournament є несподівано її розмір. Візуально та за описом можна подумати, що така миша створена виключно для кігтевого та пальцевого хватів – бо ж, вага та малий розмір не дозволяють повноцінно тримати пристрій долонею. Проте, взявши мишу, можна з подивом визнати, що вона відмінно лягає в долоню. Чудово повторюючи анатомічну форму руки, AirBlader Tournament неначе вростає у кисть – так, що ви взагалі не відчуваєте напруження чи дискомфорту. У комбінації з чіпкими гумовими накладками та матовим корпусом, в інтенсивній ігровій сесії взагалі можна подумати, що ви керуєте курсором безпосередньо рукою – настільки миша гармонічно вписується у процес.

Cougar AirBlader Tournament – це про комфорт, Cougar AirBlader Tournament – це про мінімалізм. Для користувачів, що надають перевагу простоті та монолітності, ця миша стане чудовим супутником.

Вона не має зайвих елементів декору, підсвічування або засилля додатковими клавішами. Головне завдання геймерської миші – стати продовженням руки власника. З цією задачею миша, завдяки особливостям конструкції, впорається на відмінно. Мати такі низькі вагові показники й дарувати можливість геймінгу змішаними хватами – справжня знахідка на ринку сьогодення. Ну а топовий сенсор та беззаперечна якість матеріалів слугуватимуть запорукою довговічності та зносостійкості.